Gepofte zoete aardappel met tomatensalsa
Jammiee zoete aardappel! I love it.
Echt heerlijk in combinatie met een stukje vis of vlees.
Ingrediënten:
4 grote zoete aardappelen
2 tomaten
½ rode ui
½ rode peper
1 teen knoflook
100 gr geitenkaas of feta
Peterselie
Peper
Olijfolie
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Boen de aardappel schoon onder de kraan en verwijder de uiteinden met een mesje.
3. Maak wat gaatjes in de zoete aardappel met een vork en smeer deze in met olijfolie.
4. Doe de aardappel voor 3 kwartier in de oven.
5. Maak in de tussentijd de salsa
Tomatensalsa
6. Snijd de tomaat, ui, teentje knoflook en rode peper in kleine stukjes.
7. Hak de peterselie fijn.
8. Verkruimel de geitenkaas of feta.
9. Meng alles in een kom door elkaar.
Snijd de zoete aardappel in de lengte door open. Verdeel de salsa over de 4 aardappelen.
Reactie plaatsen
Reacties