Toscaanse zalm

Gepubliceerd op 7 februari 2021 om 18:47

🤩Toscaanse zalm in een heerlijke romige saus! 🤩Deze heerlijke saus is gevuld met knoflook, zongedroogde tomaten, spinazie en parmezaanse kaas. Klinkt goed he!? Nou het was ook echt heerlijk kan ik je zeggen.🥰

Wat heb je nodig:
4 zalmfilets
olijfolie
6 teentjes knoflook, fijngesneden
1 kleine gele ui, in blokjes gesneden
80 ml droge witte wijn
handje zongedroogde tomatenreepjes in olie
400 ml room
Zout en peper naar smaak
90 g babyspinazieblaadjes
45 g vers geraspte Parmezaanse kaas
1 tl maïzena
1 el verse peterselie gehakt

Hoe maak je het:
Verhit de olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Kruid de zalmfilet aan beide kanten met zout en peper en schroei in de hete pan gedurende 5 minuten aan elke kant. Eenmaal gebakken, haal uit de pan en zet apart.
Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven sappen in de pan. Giet de witte wijn erbij en laat iets inkoken. Voeg de zongedroogde tomaten toe en bak 1-2 minuten om hun smaak vrij te geven.
Zet het vuur laag, voeg de room toe en breng zachtjes aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de spinazieblaadjes toe en laat in de saus slinken, en voeg de parmezaanse kaas toe. Laat de saus nog een minuut sudderen tot de kaas door de saus smelt. (Voeg voor een dikkere saus de maizena toe aan het midden van de pan en laat het sudderen terwijl je het mengsel snel roert tot de saus dikker wordt.)
Doe de zalm weer in de pan; besprenkel met de peterselie en schep de saus over elke filet.

Serveer over pasta, rijst of gestoomde groenten.

👉Follow me : @jannaskitchen🔥

#salmon #food #foodie #foodlover #delicious #instafood #yummy #yum #dutchfoodie #gezondeten #watetenwevandaag #foodfollowers #foodporn #foodaddict #eeeeeats #eten #friesland #foodstragram #lekkereten #foodforfoodies #homemade #tasty #healthydutchies #f52grams #healthylifestyle #iamfoodies #foodpics #fitgirl

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb