Zalmbonbon met dille mayonaise

Zalmbonbon met dille mayonaise
Heerlijk deze zambonbon. Smaakt lekker fris met de appel die in de vulling zit en het zuurtje van de dille mayonaise maakt het echt af. Wanneer je echt een vis liefhebber bent is dit het perfecte voorgerechtje. Jammmieeee.

Ingrediënten zalmbonbon:
200 gr gerookte zalm
100 gr Hollandse garnalen
1 el Kappertjes
¼ Komkommer
½ Appel
2 takjes Dille
Veldsla
1 Avocado
2 el Mayonaise

Ingrediënten dille mayonaise:
4 takjes Dille
5 el Mayonaise
2 el Citroensap
1 Knoflookteentje geperst
Peper

Bereidingswijze zalmbonbon:
1. Snij de komkommer, avocado en appel in kleine blokjes en doe deze in een kom.
2. Doe de kappertjes en Hollandse garnalen ook in dezelfde kom.
3. Snij een paar stukjes gerookte zalm en 2 takjes dille voor in het mengsel en meng nu alles goed door elkaar heen met 2 el mayonaise.
4. Pak 2 kleine kopjes en bedek de binnenkant met vershoudfolie.
5. Bedek de folie met gerookte zalm en laat ook de helft over de rand heen gaan zodat je ze later kan dichtvouwen.
6. Vul het kopje met de Hollandse garnalen mengsel.
7. Vouw de zalmbonbonnetjes aan de onderkantdicht met de zalm die aan de zijkanten uitstaken.
8. Maak nu de dille mayonaise.

Bereidingswijze dille mayonaise:

9. Doe de dille, mayonaise, citroensap, knoflookteentje en peper in een schaal.
10. Meng alles goed door elkaar met een blender.

Leg wat veldsla in het midden op een bord. Leg hier in het midden de zalmbonbon op. Spuit nu wat puntjes dille mayonaise hier en daar op het bord en eetsmakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.