Crostini's met geitenkaas, gekarameliseerde ui en snoepwalnootjes

Heerlijk om thuis een tapas avondje te houden met deze lekkere Bruschetta! Kijk voor meer lekkere Bruschetta's / crostini's bij de tapas recepten.

Ingrediënten:
1 stokbrood
1 teen knoflook
Olijfolie
Peper/zout

Gekarameliseerde uien
3 uien
2 el balsamico azijn
2 el bruine suiker
snoepwalnootjes

Snoepwalnootjes
130 gr walnoten
50 gr suiker
1 el boter
Kaneel/ suiker/ peper naar smaak

Bereidingswijze:
1. Bak een stokbrood af en snij het brood in plakken van ongeveer 1 cm dik.
Leg de plakjes op een rooster en besprenkel ze met olijfolie. Strooi er wat zout, peper en knoflookpoeder overheen. ( of nog beter pak een knoflookteentje en wrijf de broodjes hiermee goed in.
2. Maak nu de gekarameliseerde uien.
3. Snij de uien in halve ringen.
4. Fruit de uien 10 minuten op lage temperatuur aan in een pan.
5. Voeg nu de bruine suiker en balsamico azijn toe.
6. Laat de uien nog 20 minuten langzaam sudderen.
7. Nu maak je de snoepwalnootjes.
8. Leg alvast een stuk bakpapier klaar.
9. Verwarm de boter met de suiker in een pan.
10. Voeg de walnoten met kruiden toe.
11. Kook het geheel ongeveer 3 a 4 minuten tot het een kleverig mengsel is.
12. Verspreid de walnoten over het bakpapier.
13. Laat het daarna even afkoelen.
14. Smeer de crostini’s in met geitenkaas.
15. Beleg ze allemaal met gekarameliseerde uien en snoepwalnootjes.

Nu lekker smikkelen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.