Een heerlijke snack voor op een barbecue of een tapas avondje bij iemand thuis.
Hou er voor de grap een paar pittige poppers bij dan kun je deze avond nog even lachen!

Ingrediënten:
6 Jalapeños
50 gram roomkaas
12 plakjes ontbijtspek
100 gram gehakt
Peper / zout
1 Ui gesnipperd
1 bosui in ringetjes
Italiaanse kruiden
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
2. Snijd de jalapeños doormidden en schraap met een theelepel de zaadlijst en zaadjes er ui maar laat wel een paar zitten voor de pit! Of hou bij 1 stiekem alle pitjes erin. Hou zelf wel in de gaten welke dit is want die is echt heel pittig!
3. Fruit de ui en de helft van de bosui in een pan en bak hier de gehakt bij in een koekenpan met peper en zout.
4. Schep vervolgens door het gehaktmengsel de roomkaas.
5. Vul nu de pepers en strooi hier een beetje gedroogde italiaanse kruiden overheen.
6. Omwikkel daarna elke jalapeño met een plakje spek.
7. Leg de jalapenso poppers in de ovenschaal en laat deze 15 minuutjes staan. Hou ze ondertussen wel in de gaten elke oven is anders.
8. Je kan ze natuurlijk ook in de zomer op de barbecue bereiden.
9. Zodra ze klaar zijn leg je ze op een schaal en bestrooi je ze met de andere helft van de bosui die je in rondjes hebt gesneden als garnering.
Reactie plaatsen
Reacties