Creme brûlée

Gepubliceerd op 17 maart 2020 om 18:10

Creme Brûlée 

Jammie 1 van mijn lievelings toetjes! Ook nog eens super eenvoudig om zelf thuis te maken!

Probeer zelf ook een keer deze perfecte Creme Brûlée ik weet zeker dat je hierna niet meer zonder kan.

Ingrediënten:
5 Eidooiers
80 gr Suiker
1 Vanille stokje
250 ml Room
250 ml Melk

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 150 graden (hete lucht).
2. Verwarm de room en de melk in een steelpannetje.
3. Haal het merg uit de vanille en doe dit bij het roommenges in met het vanillestokje.
4. Klop ondertussen de eidooiers met de suiker luchtig.
5. Giet de warme room ( zonder vanillestokje) langzaam al roerend door het eidooiermengsel. Wanneer je dit niet goed doet gaat het ei stollen.
6. Haal het mengsel door een zeef.
7. Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes.
8. Zet de schaaltjes op een bakplaat met opstaande rand.
9. Plaats de bakplaat in de oven en giet in de bakpkaat heet water tot ongeveer ¾ van de bakjes. Op deze manier word het au bain-marie gegaard.
10. Laat de creme brûlée 40 minuten in de oven staan.
11. Laat de creme brûlée minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
12. Verdeel een el rietsuiker over de creme brûlée en brand de suiker tot karamel met een gasbrander.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.