Citroen cheesecake cremebrûlée

Gepubliceerd op 3 april 2020 om 20:02

Jammie cheesecake met een gekarameliseerd laagje !

Ingrediënten:
100 gr Bastogne
40 gr gesmolten boter
225 gr roomkaas
Citroensap van 1 citroen
300 ml Room
100gr Suiker

 

Bereidingswijze:
Vet de springvorm in met boter. Doe de bastogne koekjes in een keukenmachine zodat deze fijn gemalen is. Meng dit met de gesmolten boter. Druk dit vervolgens op de bodem van de springvorm. ( je kan het ook zoals ik heb gedaan in cupcake vormpjes doen dan is het gelijk geportioneerd )

Klop de slagroom met de suiker stijf. Meng in een andere kom de roomkaas met citroensap. Schep het roomkaasmengsel voorzichtig door de slagroom zodat het luchtig blijft.

Zet het 4 uurtjes in de koeling om op te stijven. Wanneer je het serveert doe je er een laagje suiker op en brand dit met een brander zodat je een lekker gekarameliseerd laagje op de cheesecake krijgt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb