Omgekeerde appel / ananas cake

Gepubliceerd op 16 mei 2020 om 18:39

Jammie op smulweb kwam ik een recept tegen van Jamie Oliver. Was namelijk opzoek naar een lekker recept om een omgekeerde cake te maken. Nou dit is echt heerlijk! Heb alleen nog wat ananas toegevoegd. 

Ingrediënten 8 personen:

Voor de siroop:
100 gram boter
200 gram suiker
snuf zout
1 tl kaneel
1 tl gemberpoeder
½ tl kruidnagelpoeder
1 el stroop

5 appels

1/2 ananas

Voor de cake:
125 gram boter
125 gram suiker
2 eieren
225 gram zelfrijzend bakmeel
½ tl bakpoeder
snuf zout
200 ml droge witte wijn

Bereidingswijze:
Doe het boter, suiker, zout, kaneel, gember, kruidnagel en stroop allemaal in een koekenpan om de siroop te maken. Schil de 5 appels en de 1/2 ananas en verwijder hiervan het klokhuis. Snij het allemaal in kleine plakjes en voeg die dan toe aan de siroop. Laat het geheel ongeveer 15 minuten zacht sudderen.

 

Warm de oven voor op 180 graden.

 

Ondertussen kun je alvast het cakebeslag maken.
Boter, suiker goed door elkaar mixen. Let op dat de boter wel op kamer temperatuur is. Wanneer het een egaal mengsel is voer je de eieren toe met een mixer. 
Nu kan de helft van het bakmeel erdoorheen gespateld worden. De witte wijn erdoorheen mixen. Tot slot het overige bakmeel met bakpoeder erdoor spatelen.


In springvorm mogen nu de appelpartjes en ananas partjes mooi neergelegd worden. Let op niet de siroop. Wanneer je dit hebt gedaan giet je er nog een beetje siroop er over heen. Daarna kan het beslag erover.

 

Yes het is klaar nu nog even 35 minuten in een lekker voorverwarmde oven 180 C.

Wanneer je hem uit de oven haalt leg je er een bord bovenop en draai je het in 1x om.

Heerlijk nu heb je een omgekeerde appel ananas cake gemaakt! Heerlijk geniet ervan. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.