Surinaamse Bami
Ooh wat is dit een heerlijk gerecht! Dit smaakt zo lekker. Spaghetti is zoiezo al 1 van mijn lievelingsgerechten.
Als jij ook zo van spaghetti houdt moet je deze variant echt eens gaan proberen! Hmmmmmm echt om te smullen en dan ook het lekkere zuurtje van de zoetzure komkommer erbij. In 1 woord heerlijk!
Surinaamse bami
Ingrediënten:
400 gr Spaghetti
350 gr Kippendijen
4 maggiblokjes ( zitten 2 in 1 verpakking)
2 teentjes knoflook
½ rode peper
2 tl gemberpoeder
2 Uien
1 EL tomatenpuree
1 tl 5 spices
5 el Sojasauce
4 el Zoete ketjap
Peper/zout
Bereidingswijze:
1. Marineer de kip in een ovenschaal met 2 el zonnebloemolie, 2 el soja, 2 el ketjap, 2 tl gemberpoeder en 1 tl 5 spices.
2. Pers 1 knoflookteentje en doe die ook bij de gemarineerde kip.
3. Breng de marinade verder op smaak met peper en zout.
4. Kook de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking met 2 maggi blokjes.
5. Snij de ui en het andere knoflookteentje erg fijn.
6. Bak de knoflook en ui samen tot de ui glazig word.
7. Bak de gemarineerde kip met de ui en knoflook mee.
8. Wanneer de kip lekker bruin is gebakken doe je 1 el tomatenpuree, ½ fijngesneden rode peper, 2 el ketjap, 3 el soja, 2 maggiblokjes en een scheutje water erbij.
9. Wanneer de spaghetti klaar is giet je deze af en doe je die bij de kip.
De Surinaamse bami is echt heerlijk met zoet zure komkommer ernaast. Dit is ook erg makkelijk om zelf te maken.
Zoetzure komkommer
Ingrediënten:
1 komkommer
1 rode ui
1 tl chilivlokken
1tl peper
250 ml azijn
200 ml water
3 el suiker
Bereidingswijze:
1. Snij de komkommer en rode ui ( of sjalotje) in kleine stukjes.
2. Doe alles bij elkaar in een weckpot.
( je kan eerst ook de azijn, water, suiker, peper, chilivlokken op een pannetje op het vuur zetten tot de suiker is gesmolten en dan doe je dit in de weckpot bij de komkommer en de ui)
Reactie plaatsen
Reacties