Zalm tartaar met limoenmayonaise
Deze tartaar van zalm met limoenmayonaise is echt heerlijk!
De frisse smaak van de appel en het zuurtje van de limoenmayonaise is een goeie combinatie met de zalm.
Ingrediënten Zalmtartaar:
150 gram zalm fijngesneden
1 ui
1 groene appel
1 el limoensap
1/2 el sojasaus
1 el olijfolie
2 el peterselie
1 lenteui
peper / zout naar smaak
Ingrediënten limoenmayonaise:
4 el Mayonaise
1 el limoensap
geraspte limoen
1 el witte wijn azijn
peper/zeezout naar smaak
Bereidingswijze zalmtartaar:
1. Doe de stukjes zalm in een kom.
2. Snipper de ui en snij de lente ui in ringen en doe die bij de zalm in de kom.
3. Snij de groene appel in kleine blokjes en doe die ook bij de zalm in de kom.
4. Doe de limoensap, sojasaus en peterselie erbij en meng alles goed door elkaar heen.
5. Breng de tartaar op smaak met peper en zout.
Bereidingswijze limoenmayonaise:
1. Meng alle ingrediënten van de limoenmayonaise in een kommetje.
2. Breng op smaak met zout en peper.
Leg een steekring op een bord en vul deze met de zalmtartaar. Garneer de tartaar met de limoenmayonaise.
Reactie plaatsen
Reacties
Voor hoeveel personen is dit gerecht? Ziet er heerlijk uit!
Is voor 2 personen. Je kan natuurlijk altijd meer gerookte zalm toevoegen als je dat lekker vind.
Wij vonden het heerlijk 🥰