Zalm tartaar met limoenmayonaise

Gepubliceerd op 6 maart 2020 om 12:00

Zalm tartaar met limoenmayonaise

Deze tartaar van zalm met limoenmayonaise is echt heerlijk!

De frisse smaak van de appel en het zuurtje van de limoenmayonaise is een goeie combinatie met de zalm. 

Ingrediënten Zalmtartaar:

150 gram zalm fijngesneden

1 ui

1 groene appel

1 el limoensap

1/2 el sojasaus

1 el olijfolie

2 el peterselie

1 lenteui

peper / zout naar smaak

 

Ingrediënten limoenmayonaise:

4 el Mayonaise

1 el limoensap 

geraspte limoen

1 el witte wijn azijn

peper/zeezout naar smaak

 

Bereidingswijze zalmtartaar:

1. Doe de stukjes zalm in een kom.
2. Snipper de ui en snij de lente ui in ringen en doe die bij de zalm in de kom.
3. Snij de groene appel in kleine blokjes en doe die ook bij de zalm in de kom.

4. Doe de limoensap, sojasaus en peterselie erbij en meng alles goed door elkaar heen. 

5. Breng de tartaar op smaak met peper en zout.

 

Bereidingswijze limoenmayonaise:

1. Meng alle ingrediënten van de limoenmayonaise in een kommetje.

2. Breng op smaak met zout en peper.


Leg een steekring op een bord en vul deze met de zalmtartaar. Garneer de tartaar met de limoenmayonaise.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Ellen
3 jaar geleden

Voor hoeveel personen is dit gerecht? Ziet er heerlijk uit!

Janna Dijkstra
3 jaar geleden

Is voor 2 personen. Je kan natuurlijk altijd meer gerookte zalm toevoegen als je dat lekker vind.

Wij vonden het heerlijk 🥰