Karamelsaus die vloeibaar blijft!

Gepubliceerd op 8 april 2020 om 18:00

Karamelsaus

Heb je ook wel eens dat als je karamelsaus maakt dat die nadien heel dik word of weer kristalliseerd? Dit gebeurde mij ook vaak. Nu heb ik eindelijk een goed recept waardoor dit niet gebeurd. ( Ik moest meer room toevoegen!) Heerlijk voor bij een kaasplankje.  Natuurlijk kun je er ook een lekkere coupe Karamel van maken met vanille ijs! 

Ingrediënten:

150 gr Suiker

10 gr Boter

200 ml Room

 

Bereidingswijze:

Zet de suiker met 3 el water in een steelpannetje op middelmatig vuur. Wacht tot de suiker is gesmolten en donkerbruin van kleur is geworden.  Pas op om niet te gaan roeren! 

Wanneer de suiker lekker donker van kleur is geworden kan voorzichtig de room erbij. Pas op het komt nu wel omhoog dus doe beetje voor beetje erbij. Wanneer je de room erbij hebt gedaan doe je het vuur uit en vervolgens voeg je de boter toe. Laat het geheel afkoelen.

 

Jeej nu heb je een lekkere vloeibare karamelsaus!7

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb