Aspergesoep

Gepubliceerd op 7 februari 2021 om 19:51

Jeej het is weer het tijd van het jaar. Asperges!! Je kan het lekker met gerookte zalm, Hollandse garnalen of ham eten. Maar ook als soep. Heb je dat al eens gehad? Nou ik zou het zeker gaan proberen is echt zo lekker. Hieronder het recept.

Aspergesoep

250 g ongeschilde asperges
1 groentebouillon blokje
1 ui gesnipperd.
100 ml water
100 ml room
40 g bloem
40 g boter
Handje gehakte peterselie
Peper/zout

 

Bereidingswijze:
Pak een pan en doe hier het water, room, bouillonblokje en de asperges in stukjes in. Laat het geheel ongeveer een kwartier koken. Wanneer de asperges goed gaar zijn ga je met een staafmixer in de soep tot het een egale substantie is geworden.

Doe in een steelpan het boter en fruit hier het uitje in. Wanneer deze glazig ziet doe je de bloem erbij. Laat dit even een paar minuutjes door garen.

Voeg de soep al roerend bij het bloemmengsel. Doordat je er nu bloem en boter bij hebt gedaan word de soep wat dikker qua structuur.

Garneer het af met peterselie.

 

Tip: Deze soep is erg lekker met bv stukjes ham of gerookte zalm.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb