Spaanse biefstukpuntjes

Wauw wat is dit heerlijk! Dit sausje is zo lekker bij de biefstukpuntjes en dan het zoute van de chorizopuntjes erbij. Jammie!

Ingrediënten:
1 tl sambal
2 tl knoflookpulp
½ gesnipperde ui
8 el Ketjap indonesisch
150 gr biefstukpuntjes
80 gram Chorizo blokjes

Bereidingswijze:
Doe de sambal, knoflookpulp, ui, ketjap en chorizo in een steelpannetje. Verwarm dit op middelhoog vuur. Wanneer dit warm is zet je een koekenpan met olie op. Als de pan goed heet is bak je hier de biefstukpuntjes in tot ze lekker medium zijn. (Of medium/rare wat je zelf het lekkerst vindt. ) Doe nu alles bij elkaar en geniet van je heerlijke biefstukpuntjes met een super lekkere saus!

Reactie plaatsen

Reacties

Sylvia Frenken
3 jaar geleden

Heb het gerecht gemaakt. Het was lekker maar de ketjap overheerste, acht el is te veel. Volgende keer drie el.
Toch bedankt voor recept.

Janna Dijkstra
3 jaar geleden

Ja ben zelf gek op ketjap saus🙈
Graag gedaan hoop dat het dan de volgende keer ook bij u goed smaakt!🤗

Gerda
3 jaar geleden

Vond het lekker had er zelf nog wat zoete cilli saus bij gedaan heerlijk wil je het iets minder pittig dan sambal er uit laten

Cor Dijkstra
10 maanden geleden

Is dit een 1 persoons gerecht??

Petra
een maand geleden

Welke ketjap? Je hebt ketjap manis en ketjap asin. De ene is zoetig en de andere vooral hartig, dus dat heeft nogal impact.

Janna
een maand geleden

Wij doen het meestal met tapas maken. Maar je kan het voor 1 persoon maken. Ketjap manis gebruik ik hier altijd voor. Zoals al in de reacties staat zou eerst wat minder erbij doen. Hou zelf wel erg van ketjap dus had zelf 8 el :)

Geniet er lekker van!

Pia
9 dagen geleden

Ik kan hier in Spanje geen sambal vinden. Dat kennen ze niet. Dus hoezo durf je dit een spaans recept te noemen?

Maak jouw eigen website met JouwWeb