Bruschetta met tomaat, feta, rode ui, balsamico en basilicum
Heerlijk om thuis een tapas avondje te houden met deze lekkere Bruschetta! Kijk voor meer lekkere Bruschetta's / crostini's bij de tapas recepten.

Ingrediënten:
1 stokbrood
1 teen knoflook
extra vierge olijfolie
peper / zout
2 tomaten
1 rode ui
1 el Feta blokjes
1 bosje basilicum
balsamico azijn
Bereidingswijze
1. Bak een stokbrood a en snij het brood in plakken van ongeveer 1 cm dik.
2. Leg de plakjes op een rooster en besprenkel ze met olijfolie. Strooi er wat zout, peper en knoflookpoeder overheen. ( of nog beter pak een knoflookteentje en wrijf de broodjes hiermee goed in. Doe ze nu nog een paar minuutjes in de oven.
3. Snijd de rode ui en tomaat in stukjes maar verwijder eerst de kern en de zaadjes.
4. Hak de basilicum in kleine stukjes en meng deze samen met de tomatenstukjes met knoflookpuree, peper en zout door elkaar heen.
5. Verkruimel de feta en meng deze door het mengels heen.
6. Doe er nog een flinke scheut olijfolie door naar smaak.
7. Leg het mengsel op de bruschetta en besprenkel het met balsamico azijn.
Reactie plaatsen
Reacties