Biefstuk tataki

Biefstuk tataki echt heerlijk! Tataki is het kort schroeien van vlees waardoor de binnenkant rauw blijft. Hierna word het vlees in dunne plakken gesneden. Ik heb hierbij de Asian dipping sauce bij geserveerd. Smaakt heerlijk bij de Biefstuk tataki. 

Ingrediënten asian dippingsauce:

1 knoflook teentje fijn geperst
2cm stukje gember fijn geperst
8 el Soja sauce
6 el Rijst azijn
1/2 tl Sesamzaadjes
1 Bosui
1/2 tl suiker
1/2 tl chili vlokken

Bereidingswijze asian dippingsauce:
1. Meng alle ingrediënten in een kom.

 

Ingrediënten biefstuk taktaki 2 personen:

2 el olijfolie

2 biefstukken

2 el wit sesamzaad

1 bosuitje in ringetjes

peper/ zout

 

Bereidingswijze:

Bestrooi de biefstukken aan beide kanten met peper en zout. Verhit de olijfolie in een koekenpan en schroei de biefstukken aan beide kanten dicht op hoog vuur. Haal de biefstukken uit de pan en haal ze even door een bakje met sesamzaad heen zodat er aan alle kanten sesamzaad zit.

 

Laat het vlees ongeveer 10 minuten rusten  en snij het in dunne plakjes. Leg de plakjes op een bord neer en garneer met bosui ringetjes.

 

Serveer de biefstuk met de asian dippingsauce. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.