Gebakken camembert met knakworstjes

Hmm jammie echt een heerlijke ongezonde snack! Maar ook zo super simpel om te maken. Met maar een paar ingrediënten heb je een heerlijke snack op tafel staan. De combinatie is ook echt heerlijk. De worstjes gebakken in bladerdeeg met een heerlijke dip van camembert kaas. Hmmm….

 

Ingrediënten:
1 ronde camembert
2 plakken bladerdeeg
2 teentje knoflook
1 blik knakworstjes
1 eigeel
Sesam zaden
Bieslook
Zout en peper

 

Bereidingswijze:

Rol beide blaadjes bladerdeeg uit tot 0,5 cm en snij uit elk vel een cirkel, zo groot als je kunt. De cirkels moeten dezelfde vorm hebben!
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg daar een cirkel deeg op. Leg de camembert in het midden. Snij de bovenkant van de camembert eraf beleg deze nu met knoflookpulp van 2 teentjes knoflook, bieslook en zout en peper naar smaak. Wanneer je dit hebt gedaan leg je de bovenkant van de camembert er weer op.
Leg vanaf de bovenkant van de camembert halve knakworstjes vanaf de rand van de camembert tot aan de buitenkant van het deeg, rondom de kaas in een volledige cirkel. Laat een kleine stukje worst over de rand van het deeg hangen.
Leg het andere stuk deeg voorzichtig over het geheel en druk het langs de rand van de camembert naar beneden om het aan het deeg eronder vast te maken.
Snijd voorzichtig tussen alle worstjes, zodat je veel reepjes van het midden naar de rand van de cirkel hebt. Draai ze voorzichtig een paar keer rond en leg ze zo plat en zo recht mogelijk op de bak. 

Bestrijk het deeg met eigeel en besprenkel met sesamzaadjes, en bak dan 12-14 minuten op 200 ° C.

 

Eetsmakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb