Ooh wat is dit lekker zeg! Was een keer bij Andrea thuis eten en had ze dit dessert voor me gemaakt. Wauw wat een smaken. Echt heerlijk.. Andrea bedankt voor het lekkere recept. Jammieee.

Ingrediënten:
200 gr suiker
6 eieren
1 blik gecondenseerde melk (200 ml)
200 ml volle melk
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 190 graden. Verhit de suiker met 3 el water in een steelpannetje totdat alles gesmolten is en donkerbruin kleurt. Schenk de gesmolten suiker in een bakblik en bedek hiermee de hele bodem.
Doe de eieren, gecondenseerde melk en volle melk in een blender om het goed door elkaar te mixen. Schenk het melkmengsel op de karamel.
Dek het bakblik nu af met aluminiumfolie en zet het in een grotere bakblik of schaal in de oven. Vul het grotere bakblik met heet water zodat het au bain marie zal worden gekookt.
Laat het ongeveer een uur in de oven staan. Check met een cocktailprikker of hij gaar is anders mag hij nog even in de oven. Laat hem lekker afkoelen.
Wanneer hij is afgekoeld draai je het bakblik om op een groot bord of schaal. Hou er rekening mee dat de karamelsaus vloeibaar is dus kies wel voor een diepbord of schaal. Geniet er lekker van!
Reactie plaatsen
Reacties
Hoi Janna wat leuk een lekker π recepten!! Succes ππtot snel