Classic Lemon Bars

Gepubliceerd op 22 juni 2020 om 08:43

Ik hou van citroen! Daarom zijn deze klassieke Lemon bars echt heerlijk. Ze zijn zo gemakkelijk om te maken en perfect voor alle citroen liefhebbers. Ben je ook zo benieuwd hoe het proeft?

Ingrediënten voor ongeveer 24 stuks:

Voor de korst:

220 g bloem 

32 g maizena

100 g kristalsuiker

1/4 tl zout

230g  boter op kamertemperatuur


Voor de citroenvulling:

300 g kristalsuiker

32 g bloem 

4 grote eieren, kamertemperatuur

120 ml vers citroensap 

 

Bereidingswijze:

Om de korst te maken:
Verwarm de oven voor op 180 C. Bekleed een  bakvorm met aluminiumfolie of bakpapier en spuit met anti-aanbakspray. Opzij zetten.


Klop in een grote mengkom de bloem, maizena, suiker en zout bij elkaar.
Snijd de boter in kleinere stukjes en voeg toe aan de droge ingrediënten. Snijd met een deegsnijder (of je handen) de boter in het mengsel tot het kruimelig is en samen begint te komen.


Schep het mengsel in de voorbereide bakvorm en druk het in een gelijkmatige laag.
Bak 20-25 minuten op 180 ° C, of totdat de bovenkant is gezet en de randen licht goudbruin zijn. Haal uit de oven en zet apart terwijl je de vulling klaarmaakt. Houd de oventemperatuur op 180 ° C.


Om de citroenvulling te maken:
Klop in een grote mengkom de kristalsuiker en bloem samen. Voeg de eieren en het citroensap toe en meng tot het volledig is gecombineerd. Giet de citroenvulling over de warme korst en doe terug in de oven.


Bak 18-22 minuten op 180° C of tot de citroenvulling is gezet en niet meer schudt.
Haal uit de oven en breng over naar een rooster om 1-2 uur volledig af te koelen, dek dan stevig af en zet minstens twee uur in de koelkast. Zeef er poedersuiker over, snijd in reepjes en geniet ervan!

 

 

Maizena: dit helpt de korst zacht te houden. Als je er geen hebt, vervang het dan door bloem voor alle doeleinden.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb