Sushi

Gepubliceerd op 6 april 2020 om 14:55

Oooh zo lekker Sushi! Snap niet dat mensen dit niet lekker vinden. Al vind ik zelfgemaakte toch wel echt het lekkerst. Dan kun je ze natuurlijk vullen met wat je zelf lekker vind. 

Ingrediënten
5 norivellen
350 g sushirijst
525 ml kraanwater
50 ml Gembersiroop
2 tl Wasabi
40 ml Rijstazijn
sap van een halve limoen
4 gram zout

 

Vulling
Ingrediënten naar keuze

 

Bereidingswijze:
Spoel de rijst in een zeef af onder koud stromend water tot het water niet meer troebel is.
Doe de rijst met water in een koekenpan en breng op hoog vuur aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 2 min. op hoog vuur koken. Zet het vuur middelhoog en kook het geheel ongeveer 20 minuten. Let op dat je wel goed blijft roeren. Voordat je het vuur uit doet test je even of de rijst al zo goed als gaar is. Wanneer dit niet zo is kook je het geheel nog even door.
Meng de gembersiroop, wasabi, rijstazijn, limoen en zout in een schaaltje. Proef of je het lekker op smaak vind. Voeg anders nog wat extra wasabi of gembersiroop toe.
Schep het mengsel goed door de rijst heen. Dek de pan af met een schone theedoek. Laat 15 min. staan om nog door te garen.

Je hebt verschillende soorten sushi ik leg hier de Maki en de California roll uit.

Hoe maak je een Maki roll?
Dit is de meest bekende sushi die er is met de zeewier aan de buitenkant. Als eerste leg je je sushi matje klaar met een norivel erop. Let op dat je de ruwe kant naar boven legt.
Nu maak je je handen nat onder de kraan zodat de rijst niet aan je vingers blijft plakken. Breng een dun laagje rijst over iets meer dan de helft van het norivel.

Leg nu waar je bent begonnen met het rijst de ingrediënten naar keuze. Bv komkommer, roomkaas gerookte zalm. Rol nu met behulp van je matje het onderste gedeelte met vulling over de rest van de rijst. Druk dit goed aan en rol het verder. Het uiteinde stukje nori waar geen rijst op ligt maak je nat met je vingers zodat die goed blijft plakken. Met een scherp mes snij je de sushirol in dunne plakjes van 1 a 2 cm.

 

Hoe maak je de California roll?
Bij de inside-out rol zie je dat de rijst aan de buitenkant zit in plaats van het zeewier. Je begint weer met je sushimatje hier leg je een vel vershoudfolie overheen. Beleg nu het gehele norivel met een dun laagje rijst. Bestrooi het in een strook in het midden met sesamzaadjes. Nu draai je het norivel rustig om tot de rijst op het vershoudfolie ligt.

Nu de zeewierkant boven ligt beleg je deze weer met ingrediënten naar keuze. Eerst rol je de ingrediënten weer in de rol en rol je stevig door tot het einde. Pas ondertussen wel goed op dat je steeds de folie ertussen weg haalt anders heb je niet een hele lekkere sushi rol.. Snijd het nu weer met een scherpe mes in plakjes en klaar is je roll!!

Verschillende soorten rolls:

Philadelphia roll
Komkommer in dunne reepjes
Roomkaas
Gerookte zalm

California roll met
Mango in dunne reepjes
Avocado in dunne reepjes
Komkommer in dunne reepjes
Krab ( door de helft)
Wasabi Mayonaise (Kijk bij de sauzen recepten)

Spicey Tuna
(meng de tonijn met de spicey Mayonaise en rode ui)
Tonijn
Halve rode ui
Komkommer in dunne lange plakjes
Spicey Mayonaise (Kijk bij de sauzen recepten)

Ook kun je hier natuurlijk weer mee variëren! Kijk maar even wat je lekker vind en experimenteer hier lekker mee.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.