Jammie sushibowl! Ik hou er van. Je kan hier zoveel mee variëren. Doe er wat op wat je zelf lekker vind. Bv. Verse zalm of tonijn, komkommer, zeewier, edameboontjes, mango, avocado, wortel, rode ui, bosui.
Ingrediënten
350 g sushirijst
525 ml kraanwater
50 ml Gembersiroop
2 tl Wasabi
40 ml Rijstazijn
sap van een halve limoen
4 gram zout
Voorbeeld Ingrediënten:
Gerookte zalm
1/2 avocado
1/2 Mango
1/8 Komkommer
1/2 Rode ui
1 Bos ui
Chiazaad
Bereidingswijze:
Spoel de rijst in een zeef af onder koud stromend water tot het water niet meer troebel is.
Doe de rijst met water in een koekenpan en breng op hoog vuur aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat 2 min. op hoog vuur koken. Zet het vuur middelhoog en kook het geheel ongeveer 20 minuten. Let op dat je wel goed blijft roeren. Voordat je het vuur uit doet, test je even of de rijst al zo goed als gaar is. Wanneer dit niet zo is kook je het geheel nog even door.
Meng de gembersiroop, wasabi, rijstazijn, limoen en zout in een schaaltje. Proef of je het lekker op smaak vind. Voeg anders nog wat extra wasabi of gembersiroop toe.
Schep het mengsel goed door de rijst heen. Dek de pan af met een schone theedoek. Laat 15 min. staan om nog door te garen. Laat het even afkoelen en nu kun je beginnen om je pokebowl op te maken.
Maak nu de Poké bowl op door de rijst in het middel op te scheppen en de overige ingrediënten er mooi omheen neer te leggen. Garneer Het af met chiazaad.
Reactie plaatsen
Reacties