Asperges met Hollandaise saus en gepofte aardappel

Gepubliceerd op 8 mei 2020 om 20:11

Heerlijk deze tijd van het jaar! Lekker genieten van asperges met Hollandaise saus. Ben er echt gek op😍

 

Ingrediënten 2 personen:

2 gekookte eieren (6 minuten)

6 Asperges

1 pakje Hollandaise saus 

4 zoete aardappelen 

Paar plakjes rauwe ham

Bieslook

 

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de zoete aardappels en prik er gaatjes in met een vork. Smeer ze goed in met olijfolie en pak ze in met aluminiumfolie. Leg de pakketjes op een bakplaat in de oven en laat dit in ongeveer 30 minuten gaar worden. 


Snij de kontjes van de asperges af. Schil de asperges met een dunschiller van boven naar onder. Hou de aspergeschillen apart om later te gebruiken als basis voor een aspergesoep! ( Kan eventueel ook eerst in de vriezer.) Kook de asperges in 8 - 10 minuten gaar. 

Verwarm het pakje Hollandaise saus in een steelpannetje. 

Wanneer de asperges klaar zijn leg je op elk bord 3 asperges en lepel je hier wat warme Hollandaise saus overheen. Garneer met wat bieslook. Snij het gekookte ei doormidden en leg die ook op het bord. Wanneer de aardappels gaar zijn leg je die naast de asperges op het bord. Nog een lekker plakje ham erbij en eetsmakelijk!

 

Hmmm eetsmakelijk!

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb