Groninger mosterdsoep

Gepubliceerd op 26 februari 2020 om 13:00

OOh echt een heerlijk romige soep! Je kan hem zo pittig maken als je zelf wil door extra mosterd toe te voegen. Hmmm ik hou er van. 

Ingrediënten voor 2 personen:
25 gram Boter
2 el bloem
500 ml Water
200 ml Room
300 ml Melk
halve pot Groninger mosterd
1 Bouillon blokje
1/2 prei
1 pakje spekjes

 

Bereiding:
1. Snipper de ui.
2. Fruit de snippers zachtjes in de margarine.
3. Wanneer de ui glazig ziet doe je de bloem en de mosterd erbij.
4. Roer het geheel goed door totdat er geen klontjes meer zijn. Laat dit mengsel enkele minuten op het vuur staan om gaar te worden.
5. Schenk dan de melk, room en water erbij.
6. Roer het geheel goed door zodat er geen klontjes meer zijn.
7. Nu mag het bouillonblokje en de prei in stukjes erbij.
8. Proef of er eventueel nog wat mosterd of peper bij moet.

Serveer in mooie kommetjes en eetsmakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.