Yeah heb eindelijk een recept gevonden dat echt op de tomatensoep van de chinees lijkt! Dit is echt het proberen waard.
Ingrediënten
1 1/2 L Water
280 gr Tomatenpuree
4 Vleestomaten
40 gr Appelmoes
3 stelen Bleekselderij
1 cm Gember
50 ml Olie
100 gram Bloem
200 ml Azijn
300 gram Suiker
2 kipfilet
Zout
Bereidingswijze:
Kook in een koekenpan met water de kipfilets gaar. Wanneer deze gaar is snij je die in kleine blokjes.
Doe 1 1/2 liter water in een koekenpan met 2 plakjes gember, appelmoes en gehalveerde bleekselderij. Laat dit even lekker koken zodat de smaken goed in het water kunnen trekken. Snij een kruisje aan de onderkant van de vleestomaten en doe die ook in het water.
Als de velletjes los beginnen te komen haal je de vleestomaten eruit. Nu kun je deze ontvellen en haal je de pitjes eruit. Wat overblijft gooi je weer bij het water in. De gember en bleekselderij kun je er nu uit halen en weg gooien.
Voeg de olie, tomatenpuree, suiker en flink wat zout toe.
Meng de bloem door het azijn en voeg dit ook aan het geheel toe.
Nu haal je de blender er door en hierna voeg je de kip toe.
Eetsmakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties